Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 15:34 - Разчетоха ДНК на Йети
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 3863 Коментари: 6 Гласове:
49

Последна промяна: 20.09.2014 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изследване доказа, че майка му е жена, а баща му - човекоподобно от Източна Европа image Снежният човек или Йети, както още е известно грамадното човекоподобно същество, е хибрид между човек и неустановен засега вид. Майка му е жена като майките на всички нас, а баща му - предшественик на човека, живял в Източна Европа.  Кръстосването е станало преди 13-15 хил. г. Тази бомба хвърли американска зооложка, която твърди, че е разчела генома на Бигфут.    Саскуоч, Мигои, Алмасти, Оранг-пендек... С най-различни имена народи от много краища на света назовават грамадно космато човекоподобно същество, което броди из горите на високите планини, но избягва срещите с хората. У нас, в Родопитe, го наричат Мечи човек и дори има песен за него. Освен легендите има свидетелства за поне 2 срещи, за които сме ви разказвали в Списание 8. В единия случай става дума за пряк контакт - съществото часове държи под обсада пастир заедно със стадото. При втория турист попада на току-що оставени следи в снега, снима ги и предоставя на д-р Светослав Славчев и сп. „Космос" (Още - в бр. 1, 2 и 5 от 2010 г.).    image илюстрация: Станимир Георгиев  
„Снежното" семейство
Стотици са снимките, видеозаписите и отливките от стъпки на човекоподобното същество, събрани в Северна Америка, Хималаите, Кавказ, Сибир, Суматра. Досега обаче явлението Йети не е било обект на официално научно изследване, защото темата още не е призната за академична, а минава по-скоро за „градска легенда". Повечето учени се дистанцират от нея, понеже се опасяват, че може да навреди на репутацията им. В много редки случаи някой от академичните среди се осмелява да признае, че се занимава с нея.
Общественият интерес към Йети обаче е огромен и натискът към учените става все по-голям. От тях се очаква да отговорят на много въпроси, но два са най-важните, с които трябва да се започне:  1. Има ли достатъчно убедителни доказателства за съществуването му?  2. Какво представлява съществото?  Много институции и частни изследователи твърдят, че притежават косми, нокти и тъкан от Йети, които могат да бъдат изследвани. Преди 4-5 г. бяха правени опити за ДНК анализи, но резултатите от тях не бяха еднозначни. От тогава до сега обаче технологиите се подобриха значително и ДНК анализът вече се смята за най-сигурния начин за идентифицирането на биологичен вид, за разграничаването му от други видове и за поместването му в еволюционното дърво. От миналата година се зашумя за 2 нови проекта за ДНК анализ на проби от Йети. Единият е на Университета в Оксфорд, другият е частен.   Първият стана известен като „Проекта Сайкс", а вторият - като „Проекта Кетчъм". 
БОМБАСТИЧНО
Изглежда, между тях има силна конкуренция, съпроводена и с изтичане на информация - само 4 месеца след като Оксфорд обяви старта на своя проект, от другия съобщиха, че работят от 5 г. и вече имат резултат. А преди няма и 2 месеца ръководителката на частния проекта - американската зооложка  Мелба Кетчъм, хвърли бомба: геномът на Бигфут е разчетен, той е хибрид между човек и неизвестно засега човекоподобно същество. Мелба Кетчъм е ветеринар с 27-годишна практика и специалист по животинска ДНК. Запазена марка на нейната лаборатория DnaDiagnostics са генетичните изследвания на коне, кучета, котки. Търсят я най-вече тези, които искат да се уверят, че домашният им любимец е чистокръвен. Кетчъм предлага и услугата „идентифициране на видове" - по ДНК само в един косъм определя дали е на мечка, елен, лос, маймуна. Търсена е и от криминалистите - когато има съмнения, че местопрестъплението е „замърсено" с животинска ДНК, я викат, за да я разграничи от човешката. Тя участва и в екипа генетици, описал генома на далечен общ прародител на коня, магарето, зебрата и антилопата. Има публикации за различни методики в ДНК анализа. Сред колегите си не е много известна... допреди месец и половина.  На 13 февруари Мелба Кетчъм публикува резултатите от ДНК анализ на проби от  Саскуоч (или Бигфут, т.е. Голямата стъпка, както наричат Снежния човек в Северна Америка). Сред пробите освен косми има и тъкан, слюнка и прясна кръв. 



Гласувай:
50



1. freeoldmen - При стотици снимки на съществото
20.09.2014 16:33
защо ли е нужно с рисунка да ни го показват...

Апропо, по един косъм и без ДНК тест може да се установи вида на животното.

цитирай
2. germantiger - ...
20.09.2014 20:10
Несъмнено истинно ;) ... в източна Европа има само човекоподобни!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Има нови недвусмислени доказателства! Работаата продължава.
21.09.2014 09:43
Случаят бе предаден за разследване на компетентните органи /б. м. прокуратурата/. До момента е установено, че йети е рожба на човек и на жена. За жената още не са сбрани недвусмислени доказателства, но ДНК анализът вече е установил точно кой е бащата. Това е български гражданин, известен като Успелият на 33.
Прокуратурата се е самосезирала и върху една много популярна българска гражданка, от която вече е снет генетичен материал, но поради следствената тайна името й не се споменава, макар много анализатори отдавна да го подмятат в публичното пространство..
цитирай
4. fascindoo - не е дори хомо сапиенс, а типичен
21.09.2014 13:11
джърмънтайгъров питекантропус от швабските пещери!!!
Язък за майка му!
цитирай
5. germantiger - ...
21.09.2014 13:32
4. fascindoo - не е дори хомо сапиенс, а типичен
13:11
джърмънтайгъров питекантропус от швабските пещери!!!
Язък за майка му!

...

Допълнение:
В източна Европа има само човекоподобни... и дори умеят да пишат ;) !
цитирай
6. gosho568 - Уаууу! Готино... :)))
21.09.2014 13:50
Уаууу! Готино... :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 839339
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031